ziggo-logo18 oktober 2013 – Over het 3e kwartaal van 2013 heeft kabelbedrijf Ziggo een flinke groei in gebruikers gezien zowel vergeleken met vorig jaar als met het vorige kwartaal. In totaal mocht Ziggo 46 duizend nieuwe internet klanten verwelkomen waarvan 37 duizend een Alles in 1 Pakket afnamen.

Deze groei in nieuwe klanten is de sterkste groei voor het bedrijf sinds 2010, aldus CEO Dijkhuizen. Dijkhuizen benoemt dat de investering in marketing en de 1 miljoen wifi-spots hebben geresulteerd in deze groei. Normaal gesproken is het 3e kwartaal een rustig kwartaal voor het bedrijf maar nu ziet het 2,5% klantengroei ten op zichtte het vorige kwartaal en zelfs 6,3% groei ten op zichtte het vorige jaar.

Dat Ziggo meer kosten moet maken om deze klantengroei te creëren is duidelijk terug te zien in de cijfers die het bedrijf publiceerde. Zo zijn de uitgaven aan ‘Marketing & Sales’ ten op zichtte van hetzelfde kwartaal vorig jaar met 133% toegenomen van €10,8 miljoen tot €25,1 miljoen.

In totaal zijn er nu 1,48 miljoen Nederlandse huishoudens met een Alles in 1 Pakket van Ziggo. Het aantal klanten met internet van Ziggo ligt op 1,83 miljoen. Ter vergelijking, UPC noemt in maart 2013 over 1 miljoen internet klanten te beschikken en KPN zegt 2,9 miljoen breedband abonnees te hebben. De drie grote Telecom spelers in Nederland zijn dus zeker aan elkaar gewaagt. Het wordt wel interessant om te zien hoe het uitpakt als de kosten voor nieuwe klanten zo hard blijven oplopen. Wellicht krijgen we dan binnenkort twee iPad’s bij een abonnement!

Volledige Ziggo persbericht