Internet via de Kabel is nog steeds een stuk sneller dan via DSL verbindingen. Dit blijkt uit de internet speed index van Netflix over december 2014. In deze ranking blijven de kabelaars zoals UPC en Ziggo de DSL aanbieders waaronder KPN en TELE2 wederom voor en hebben zij gemiddeld hogere internet snelheden.

Netflix publiceert deze zogenaamde internet speeds index omdat voor deze on-demand aanbieder een hoge internet snelheid van groot belang is. Netflix hanteert een aanbeveling voor SD van 3,0 Mbit en voor HD raadt het bedrijf zelfs 5,0 megabit per seconde downloadsnelheid aan. Dit wordt in nog géén land gemiddeld gehaald.

netflix-speed-index-2014
Zoals te zien in deze top 8 wordt er wel eens stuivertje gewisseld in maand op maand vergelijkingen maar kunnen we zien dat in grote lijnen de ranking overeenkomt met een half jaar geleden.

De VS ziet verbetering

Vergeleken met andere landen beschikt Nederland nog steeds over een hoge gemiddeld internet snelheid. In het nieuwe overzicht is wel te zien dat Zwitserland en Luxemburg over net iets betere gemiddelden beschikken. Deze landen werden in mei nog niet door Netflix meegenomen in de meting. De Verenigde Staten lopen nog steeds achter op de meeste Europese landen maar hebben over 2014 wel een forse groei gezien. Had de Amerikaan in januari 2014 nog een gemiddelde internet snelheid van 1,78 Mbps was dat in december al opgelopen tot 2,97 Mbps, bijna een verdubbeling!

netflix-speed-index-world-2014

We blijven Netflix volgen als onafhankelijke speler in deze markt. Met 53 miljoen gebruikers wereldwijd hebben zij een uniek inzicht in de prestaties van de honderden internet verbindingen.

Bron: http://ispspeedindex.netflix.com