26 september 2013 – UPC is in een trotse nieuwe promotie zelf de vergelijking aangegaan. Aangezien wij continu de diverse Alles in 1 Pakketten vergelijken zijn we benieuwd in hoeverre UPC eerlijk vergelijkt?

Het statement dat UPC maakt is ‘Nergens anders krijg je meer’. Een duidelijk en positieve stelling. In eerste instantie vergelijkt UPC het Power Alles in 1 Pakket à €50,- per maand, onlangs in prijs verlaagd en sindsdien een stuk competitiever. We bekijken per onderdeel in hoeverre UPC meer aanbiedt dan alle concurrenten.

Meer Download snelheid: Helemaal Waar

Laten we positief beginnen, op het gebied van download snelheid heeft UPC gelijk. Géén van de concurrenten biedt meer dan 120 Mb download. Helemaal waar dus.

Meer Upload snelheid: Onwaar

Echter wat betreft Upload moet UPC toch echt logischerwijs de glasvezel aanbieders voor laten gaan. Zo bieden KPN en Telfort beide 50 Mb Upload aan en Tele2 Glasvezel zelfs 60 Mb. Het statement nergens krijg je meer klopt dus niet wat betreft uploadsnelheid.

 Meer TV Zenders: Bijna waar

Wat betreft TV zenders is het UPC Power pakket met 70 Kanelen en 15 HD erg sterk. Echter ook hier is het Vodafone Glasvezel pakket voorzien van 22 HD kanalen en biedt daarmee dus 7 HD kanalen meer dan UPC.

Meer Overige: Bijna waar

Wat betreft alle andere functies en opties is het UPC pakket sterker dan de andere Alles in 1 Pakketten. Of het nu gaat om aantal tv’s, aantal films on-demand of opnemen en online kijken, UPC heeft eigenlijk altijd ‘meer’. Er is echter wederom één kleine uitzondering. Het glasvezel pakket van Vodafone biedt gebruikers 10 dagen Programma Gemist waar UPC dit slechts 2 dagen aanbiedt.

Al met al een leuke poging van UPC om de vergelijking van Alles in 1 Pakketten in eigen hand te nemen. Hoewel ze zeker een sterk aanbod (ze blijven dan ook de bovenaan staan in onze top 5) hebben komen ze er met twee keer ‘bijna waar’ en één keer ‘onwaar’ toch vrij matig van af wat ons betreft.  Kortom UPC, houdt het bij het aanbieden en laat het vergelijken aan ons over!