Van de Nederlandse telecomaanbieders kampen zowel KPN als UPC regelmatig met een storing.  Athans zo blijkt uit het aantal meldingen dat wordt gedaan op de website http://allestoringen.nl/top10/. Bovenaan KPN en UPC (plek 7 en 8) staan in de Top 10 ook bedrijven als NS (1), Whatsapp (2) en Twitter (3) .

Opvallend is dat het aantal storingen dat gemeld is over Online hoger is dan de aantallen van KPN en UPC bij elkaar opgeteld! En dit kan toch zeker niet verklaard worden door het feit dat Online zoveel meer gebruikers heeft dan de concurrentie. Echter het blijkt dat de website hier moeite heeft om het bedrijf online te monitoren. Zo worden alle storingen op Facebook en Twitter waar iemand het woord ‘online’ in vermeldt toegevoegd aan het bedrijf Online. Kortom dit geeft een totaal vertekent beeld en zegt ons helaas niets over het aantal storingen waar Online daadwerkelijk mee kampt.

storing-top10-nov-2013Toch is het opvallend dat het bedrijf Ziggo de Top 10 (net) niet heeft gehaald. Als we echter kijken naar de meldingen omtrent Ziggo op http://allestoringen.nl/storing/ziggo zien we dat ook hier honderden meldingen binnenkomen en alleen al de afgelopen dagen tal van mensen problemen hadden internet en tv te ontvangen.

Hoewel de metingen van deze website natuurlijk alles behalve betrouwbaar ogen is het toch een interessante indicatie. We gaan daarom volgende maand weer kijken naar deze top 10 en kunnen dan op basis van de veranderingen maand tot maand hopelijk een trend gaan ontdekken!