Wie Internet en TV of een variant van een alles-in-1 pakket bestelt bij KPN ziet als eerste Internet optie KPN Veilig staan. Voor €4,99 per maand voeg je hiermee beveiligssoftware toe aan maximaal 5 apparaten. Dit klinkt als een slimme extra om af te sluiten, we gaan er dieper op in.

Wie verder leest ziet namelijk dat deze KPN Veilig optie een virusscanner van F-Secure is. F-Secure is beveiligingsbedrijf uit Finland die al jarenlang bekend staat om een goed beoordeelde virusscanner. Wel zien we dat deze virusscanner wat duurder is dan andere anti-virus software die beschikbaar is. Zo rekenen veel virusscanners €30 tot €40 per jaar en is bij F-Secure het goedkoopste pakket al €49,95 per jaar.

Wie KPN veilig afsluit krijgt hierbij standaard bescherming voor slechts 2 apparaten, uitbreiden naar 5 apparaten kost nogmaals €4,99 per maand. Daarmee komen de totale kosten al op €10 per maand oftewel €120 per jaar. Dat is erg prijzig voor een virusscanner.

Hoewel F-Secure een goede bescherming biedt is dit niet een bedrijf dat altijd het beste wordt beoordeeld door onafhankelijke test instanties. Zo zien we in de meest recente test van AV-test dat F-Secure goed beschermt tegen virussen en malware maar minder goed scoort als het om systeembelasting aankomt. Bekende namen zoals Norton, Mcafee en Bitdefender doen het op alle fronten een stukje beter en zijn ook nog lager geprijsd.

Het is dus géén slechte optie om KPN veilig toe te voegen maar het kan goedkoper en beter. Bekijk zelf enkele goede virusscanners op Bestevirusscanners.nl waar je op prijs en score kunt vergelijken.