7 januari 2014 – Het jaar is nog maar net begonnen maar 2014 brengt nu al veel nieuws in de telecomsector. In een vogelvlucht nemen we je mee langs de belangrijkste nieuwsfeiten.

Ziggo bijna in handen UPC-moeder Liberty

Deze overname hangt al geruimte tijd in de lucht maar het moederbedrijf van UPC, Liberty Global, lijkt nu zo goed als zeker kabelaanbieder Ziggo over te nemen. Voor Nederland betekent dit nieuws dat de twee grote kabelbedrijven in handen zijn van één moederbedrijf. We zijn erg benieuwd in hoeverre dit invloed gaat hebben op de tarieven en acties van beide merken.

Telfort maakt alles in 1 pakketten eenvoudiger

Telfort heeft haar Alles in 1 Pakketten vereenvoudigt. Met slechts 2 keuzes moet het voor klanten gemakkelijker worden een pakket te kiezen, aldus de telecomaanbieder.

KPN neemt grootste glasvezelbedrijf in Nederland over

KPN is van plan haar belang in het bedrijf Reggefiber uit te breiden van 51 % naar 60%. Reggefiber is in Nederland de grootste glasvezelaanbieder en dit is dus voor KPN een belangrijke stap. Naar verwachting is er rond de 150 miljoen euro met de overname gemoeid wat de schuld van KPN aanzienlijk verder zal vergroten. Er zijn in Nederland inmiddels rond de 1,5 miljoen huishoudens aangesloten op glasvezel.

Telecom sector krimpt voor 6e kwartaal op rij

Uit cijfers van het CBS is gebleken dat de omzet van de telecomsector in het 3e kwartaal van 2013 met 3% is gedaald t.o.v. vorig jaar. Het is hiermee het 6e opeenvolgende kwartaal dat de sector de omzet ziet teruglopen. Tele2 zag een uitzonderlijke groei en verdubbelde haar marktaandeel van 3,5 tot maar liefst 7%.