Ter promotie van haar Alles in 1 Pakket gooit UPC nu sinds een maand MyPrime in de strijd. Met dit eigen Films & Series pakket probeert UPC klanten over te halen te upgraden naar het Alles in 1 Power pakket waarbij MyPrime gratis zit inbegrepen. Is MyPrime de moeite waard en een serieus alternatief voor de andere film zenders?

Het korte antwoord hierop is nee. Maar laten we positief beginnen, met MyPrime krijg je volgens UPC “duizenden films en series” ofwel gratis bij je Power pakket of voor slechts €6,50 extra per maand (overzicht pakketten). De prijs is vergeleken met concurenten als HBO, Netflix en Film1 erg scherp, voor HBO betaal je rond de €15,- per maand. Het aanbod van Films en series die je krijgt in UPC MyPrime valt echter tegen.

Veel Oude Films

Als we kijken naar de films in MyPrime zien we dat het aantal enorm is maar de echt goede films lijken er niet tussen te zitten. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten dus kijken we verder, belangrijk probleem is echter dat er géén films uit 2014 of 2013 tussen zitten en slechts 1 uit 2012. Kortom maar 1 film van de afgelopen 3 jaren. Dit is toch teleurstellend en zal niet voldoende zijn voor de echte filmliefhebber.

Minder dan 50 Series

Bij de series blijkt MyPrime nog dramatischer in aanbod te zijn. Er zijn om te beginnen slechts een kleine 50 series beschikbaar en dit zijn zeker niet de beste, het gemiddeld niveau blijft hangen op series als Bassie & Adriaan, Cheers en 90210 met als “toppers” de series Californication en Sex & the City.

Komt niet in de buurt van Netflix

UPC Myprime  is in onze ogen een erg matig aanbod. Natuurlijk is het leuk als je dit als vaste klant ‘gratis’ krijgt. Echter meer ook niet. Vergelijk je MyPrime met alternatieven als HBO en Netflix dan zijn deze wellicht iets duurder maar het aanbod is vele malen beter. Hoewel UPC beloofd het aanbod regelmatig te verversen hebben we er op basis van de eerste opzet weinig vertrouwen in. Het advies aan UPC is dan ook echt, als je het doet, doe het dan goed. Want deze halve poging met oude films en enkele matige (ook oudere) series zal weinig klanten over de streep halen.

Kijk hier voor het volledige aanbod Netflix series en vergelijk dit dan met het aanbod UPC series en de conclusie zal erg gemakkelijk zijn.

Update 23 juni 2014 – 

Nieuwe titels toegevoegd deze maand: Flikken Maastricht, Rampart (2011), Mammoth (2009), Revenge (2011), Exit Through the Gift Shop (2010)