Om een goede keuze te maken tussen HBO of Netflix kijk je toch of je favoriete tv series aanwezig zijn. In onderstaand overzicht hebben we van een Top20 populaire tv series (in Nederland) gekeken of Netflix of HBO deze aanbieden. De lijst is samengesteld aan de hand van de lijsten op Mijnserie.nl en IMDB TV Series en vervolgens gerangschikt op basis van zoekvolume in Google.# TV Serie Netflix HBO
1 Game of Thrones Nee Ja
2 Doctor who Ja Nee
3 Breaking Bad Ja Nee
4 Homeland Ja Nee
5 The Walking Dead Nee Nee
6 House of Cards Ja Nee
7 Suits Ja Nee
8 Pretty little liars Ja Nee
9 Dexter Ja Nee
10 Sons of Anarchy Ja Nee
11 True Detective Nee Ja
12 Revenge Nee Nee
13 Grey’s Anatomy Nee Nee
14 The Big Bang Theory Nee Nee
15 Friends Nee Nee
16 Sherlock Ja Nee
17 Girls Nee Ja
18 The Vampire Diaries Ja Nee
19 Boardwalk Empire Nee Ja
20 24 Nee Nee

Wat gelijk opvalt is dat beide TV aanbieders veel series niet hebben. Bij Netflix is de helft van de Top 20 te kijken terwijl er bij HBO slechts 4 tv series van de 20 populairste te zien zijn.

Ook zijn er 5 series die zowel bij Netflix als HBO niet beschikbaar zijn. Voor Friends en Grey’s Anatomy geldt wellicht dat velen hier al een DVD box van thuis hebben staan. Wat betreft 24 is dit een verlies voor Netflix. Tot voor kort was 24 volledig te zien op Netflix maar 1 april 2014 werd bekend dat deze serie (inclusief de nieuwe 24: Live Another Day) naar Amazon Prime gaat. Leden van Netflix zijn dus van de één op de andere dag hun toegang tot deze tv serie kwijt. Ook een optie om rekening mee te houden bij gebruik van deze diensten.

HBO komt er in dit overzicht slechter af dan je zou verwachten, zo valt de HBO tv serie Band of Brothers in dit overzicht net buiten de Top 20. Toch zijn we er wel van overtuigd dat Netflix momenteel het betere aanbod aan tv series heeft.