Netflix kan als enorme gebruiker van internetverbindingen goed en onafhankelijk de snelheden van de verschillende providers in kaart brengen. Dit doen zij dan ook in de IPS Speed Index. In Nederland blijkt ook in de maand mei Caiway weer de snelste internet aanbieder te zijn. Caiway is een haar sneller dan de nummer twee Ziggo en UPC volgt als derde.

internet-snelheid-mei-2014

Vergeleken met eind vorig jaar heeft met name UPC een flinke stap vooruit gemaakt. Toen kwam de kabelaar nog als achtste uit de test met een gemiddelde snelheid van 2,64 Mbps, nu staat UPC derde met 3,59 MBps. Over de hele linie is trouwens een flinke verbetering in internet snelheid te zien. Géén van de internet aanbieders komt over de maand mei op een gemiddeld onder de 3 Mbps uit.

Hiermee blijft Nederland op het gebied van internet snelheid nog steeds de koploper. Géén van de overige landen waarin Netflix actief is komt op zulke hoge gemiddelde snelheden uit.  De lijnen in de onderstaande grafiek die Nederland naderen zijn de Scandinavische landen.

nederland-internet-snelheid-2014

Bron: http://ispspeedindex.netflix.com