Online video dienst Netflix heeft in een nieuwsbericht laten weten dat het in Nederland de hoogste internet snelheid behaalt. Met een gemiddelde snelheid van 3.16Mbps laat Nederland de concurrentie ruim achter zich.

Na Nederland zijn de snelste internetverbindingen te vinden in de Scandinavische landen, Zweden en Denemarken volgen Nederland op plek 2 en 3 met gemiddelde snelheden van 2,83 Mbps en 2,8 Mbps. De Scandinavische landen lijken daarentegen wel een forse groei door te maken, de tijdsperiode is echter te kort om hier veel van te zeggen.

netflix-internet-snelheid-landen

Wat voor ons verder interessant is uit het onderzoek van Netflix zijn de verschillen per aanbieder in Nederland. Zo staan Caiway en Ziggo op plaats 1 en 2 met een gemiddelde snelheid van 3,58 Mbps  en 3,56 Mbps terwijl opvallend genoeg UPC als slechtste uit de bus komt met slechts 2,64 Mbps. UPC is heeft de hoogste minimum snelheid in hun kleinste Alles in 1 Pakket, dit lijkt dus weinig te zeggen over het uiteindelijke resultaat. Dat Caiway hoog scoort is niet verrassend aangezien zij enkel internet via glasvezel aanbieden. Ziggo is hier wellicht ook verder mee dan enkele concurrenten maar toch is het voor Ziggo een goed resultaat.

netflix-internet-snelheid-nederland

Aangezien Netflix over Nederland nog maar data heeft over 2 maanden is ook hier nog niet erg veel van te zeggen, we gaan dit echter goed in de gaten houden aangezien Netflix een mooi onafhankelijk partij in deze markt is!

Verder valt op dat de VS het nog steeds erg matig doet wat betreft internet snelheden. Met een gemiddelde snelheid van 1,9Mbps laten ze alleen Mexico en Ierland achter zich. Hoewel de VS als geheel weinig groei laat zien toont Netflix wel dat Google Fiber erg hoge snelheden behaalt, gemiddeld 3,59 Mbps wat dus boven het Nederlandse gemiddelde zit.

Bekijk hier de Netflix gegevens per maand en per land.