wifi-spotsVeel klanten van kabelbedrijf UPC met name in de steden, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht klagen de afgelopen dagen dat hun internet snelheid laag is. Zonder dat zij het doorhebben is UPC namelijk al begonnen met het delen van internet via de zogenaamde Wifi-spots.

Er is al enige tijd reclame te zien dat dit binnenkort zou gaan gebeuren. Echter voor veel internet klanten is het niet duidelijk dat zij standaard hun eigen verbinding thuis ook delen met passanten. UPC zet standaard namelijk alle modems op delen en stopt hier alleen mee indien de klant dit zelf handmatig uitschakelt.

Net als bij Ziggo worden niets vermoedende klanten hier dus belast met eerst trager internet en vervolgens een extra handeling om dit ongedaan te maken. Hoewel al langere tijd bekend is dat internet aanbieders de wifi-spots gaan uitrollen blijft de manier waarop dit gebeurt toch wat ongemakkelijk. Wij roepen UPC dan ook op beter te communiceren naar hun klanten die hier niet op zitten te wachten en een opt-in te gebruiken in plaats van de huidige opt-out.

Bron: http://www.parool.nl