upc-logoBegin september heeft UPC haar Alles in 1 Pakketten gewijzigd. Zowel de namen van de pakketten als de specificaties zijn veranderd. Hieronder bespreken we de voor- en nadelen van de nieuwe pakketten.

Laten we beginnen met het goede nieuws, het Power Alles in 1 Pakket van UPC is fors goedkoper geworden. De prijs is verlaag van €57,50 naar €50, een 15% reductie! De specificaties zijn een klein beetje aangepast, zo is de downloadsnelheid verhoogd van 100 Mb naar 120 Mb en de Upload snelheid verlaagd van 10 Mb naar 6 Mb. Het is de vraag in hoeverre klanten deze snelheidswijziging echt gaan merken of dat het met name een correctie naar de werkelijkheid toe betreft.

Ook in het Basis Alles in 1 Pakket heeft UPC de Downloadsnelheid verhoogd en de Upload enigszins verlaagd. Meer opvallend is hier dat het aantal zenders in het basispakket is opgeschroefd van 30+ naar maar liefst 70+.

Het Standaard pakket is verder verwijderd uit het aanbod en UPC heeft een Extra Power pakket toegevoegd. Dit pakket biedt tot 200 Mb Download en 10 Mb Upload, het is echter beperkt beschikbaar, check op de website of het in jouw woonplaats aangeboden wordt.

We hadden beloofd de voor- én nadelen te bespreken maar er zijn weinig nadelen in deze wijziging te ontdekken. Enkel voor fanatieke uploaders is het wat teleurstellend dat de Upload is verlaagd. Bekijk de nieuwe specificaties in onze recensie van UPC. Wij denken echter dat het hier meer een correctie betreft en dat de daadwerkelijk Uploadsnelheid weinig afgeknepen wordt. Reacties van gebruikers in de komende weken moeten hier meer duidelijkheid over geven.