ziggo-logo16 september 2013 – Kabelbedrijf en Alles in 1 Aanbieder Ziggo biedt haar eigen klanten nu ook voordelig mobiel bellen aan. Het gaat hiermee de strijd aan met concurrenten als KPN en Telfort die naast TV, Internet en Bellen al langer actief waren op de markt van mobiele telefonie.

In eerste instantie richt Ziggo zich met haar mobiele aanbod op haar huidige klanten. Het goedkoopste mobiele aanbod is namelijk voor Ziggo klanten 10 euro goedkoper dan voor niet Ziggo klanten. Gebruikers die dus reeds een Alles in 1 Pakket van Ziggo hebben kunnen voor €15,- extra per maand een mobiel abonnement afsluiten. Dit abonnement heeft 300 min/sms en 1.000 MB aan data.

Ter vergelijking, bij Telfort kost een abonnement met dergelijke specificaties €17,50 per maand. Ziggo biedt haar eigen klanten dus een scherp product. Als bonus is Ziggo dit jaar begonnen met de ZIggo Wifispots. Hiermee kunnen alle Ziggo klanten gebruikmaken van de ruim 1 miljoen wifi modems verspreid door het land. Dit werkt al enige tijd goed met name uiteraard in de grote steden waar veel Wifispots te vinden zijn. Op de consumentenbond zijn ruim 200 reacties te vinden over deze wifispots.