19 november 2013 – Consumenten in Nederland zoeken steeds meer naar Alles in 1 Pakketten, maar welk merk heeft in deze pakketten momenteel de leiding? Om dit te onderzoeken is gekeken naar de zoekvolumes weergegeven in de Google zoekwoordplanner. Deze zoekwoordplanner is bedoeld om adverteerders inzicht te geven in het zoekverkeer op diverse zoektermen maar kan ook goed als minimarktonderzoek worden gebruikt.

Zo blijkt uit een vergelijking tussen de zes grootste alles in 1 aanbieders dat KPN op dit moment het meeste zoekverkeer krijgt.  Ziggo volgt op kleine afstand en ziet in enkele maanden zoals augustus 2013 zelfs een hoger zoekvolume dan KPN. Telfort en UPC vormen samen de middenmoot terwijl Tele2 en Online nog flink aan de weg moeten timmeren om te kunnen concurreren.

alles-in-1-zoekvolumes-2013

Hoewel een groot deel van de maandelijkse zoekopdrachten afhankelijk is van de hoeveelheid tv reclame in de betreffende periode is er toch een stijgende trend te zien over de grote lijn. Ook hierin neemt KPN de leiding met maar liefst 9.900 zoekopdrachten in de maand september. Echter ook Tele2 doet het goed met bijna het dubbele aan verkeer in augustus en september ten op zichtte van de rest van 2013.