UPC klanten gaan over in Ziggo

Hoewel er voor Ziggo klanten niets zal veranderen gaan UPC klanten de naamsverandering naar Ziggo meemaken. De verwachting is dat in eerste instantie huidige pakketten en prijzen worden gehandhaaft maar langzamerhand zal dit overgaan richting de specificaties die we bij Ziggo momenteel al zien.

Ziggo wordt grootste

Ziggo wordt na de overname de met 4,5 miljoen klanten de grootste telecom aanbieder van Nederland. Het bereik van de kabelaar zal 90% van alle Nederlandse huishoudens zijn. Hiermee creert het bedrijf een enorm schaalvoordeel.

Banenverlies

Één van de schaalvoordelen zal zijn dat er minder personeel nodig is, dit heeft de topman van Liberty Global reeds laten weten. Om hoeveel banen het zal gaan is nog niet bekend maar volgens de vakbond CNV is de kans groot dat dit honderden banen betreft, met name bij uitvoerende werkzaamheden.

Niet meer of minder concurrentie

Ondanks dat dit een erg grote overname betreft is er géén sprake van verminderde concurrentie. UPC en Ziggo opereren namelijk in andere gebieden van Nederland en zijn daardoor geen directe concurrenten.

300 euro per klant

Liberty Global betaald rond de 10 miljard euro voor de overname van Ziggo wat neerkomt op ongeveer 300 euro per klant. Dit klinkt misschien als veel maar het is gelukkig lang niet zoveel als de waarderingen van World Online die destijds uitkwamen op ongeveer 8.000 euro per klant.

Ziggo Topman vertrekt met 4,7 miljoen

Huidige CEO René Topman legt zijn functie na de overname neer en verlaat het bedrijf met een vertrekpremie van 4,7 miljoen euro.